ÄNTLIGEN

på INNOVATUM SCIENCE CENTER!

ALLA DAGAR 18 JUN-14 AUG • KL. 10-17

Nu har vi öppnat upp för årets sommarsäsong och ser fram emot att träffa alla nyfikna barn och vuxna. Vad vi har längtat!

Under hela åtta veckor kan du vara med om en härlig blandning av experiment, programmering, utomhusaktiviteter, aktiviteter i NOHAB:s gamla smedja och mycket mer. Kom och experimentera i vårt labb, tävla i tårtracet, spela TV-spel på storbild eller kör vår robot Ollie i blindo. ROLIGT FÖR HELA FAMILJEN helt enkelt.

Alla dagar mellan den 18 juni och 14 augusti (med undantag Midsommarafton och Midsommardagen 24-25 juni) slår vi upp dörrarna kl. 10-17. Vår kiosk vid loket är öppen kl. 11-16.

För dig som vill upptäcka och utforska sommarlovsaktiviteterna på Innovatum Science Center men samtidigt inte missa showen i Smedjans unika miljö eller familjeaktiviteterna på Gården Åker, så har vi samlat ihop all information du behöver i en folder, så du kan uppleva årets skönaste dagar på bästa sätt.

Kombinera upptäckarglädje med utomhusaktiviteter vid loket, en läskande slush i en inspirerande industrimiljö med Saab Car Museum i bakgrunden och en Active Quiz tipspormenad till vår unika Trollhätte Kanalpark med sommarparadiset för hela familjen på Gården Åker.

MICRO MEMO

Ta på dig labbrocken och följ med till vårt labb där vi dyker ner i en mikroskopiskt liten värld. Vår något förvirrade Professor Q har blandat ihop saker igen och behöver din hjälp. Är du redo?

TÅRTRACE

En rolig aktivitet för hela familjen som är en blandning av LEGO och programmering. Uppdraget är enkelt: kan du leverera tårtan?

Aha! Sommarshow

Aha! Ohhhh! Wow! Så kommer det att låta när Professor Q drar fram experimentcykeln och visar en rad småexperiment. Vad händer med en kokosboll i vacuum? Varför byter vätskor färger och har det som verkar magiskt en vetenskaplig förklaring?

Labyrinten

Vår lilla kompis roboten Ollie har kört vilse i LEGO-labyrinten. Problemet är att han inte kan se vägen – det kan bara du. Kom och hjälp honom!

Spel i Caleido

Vi plockar återigen fram vårt Nintendo Switch och låter dig som besökare spela på vår 9 meter stora projektionsvägg. Utmana kompisen eller föräldrarna. Nu kööööör vi!!!

simulator

I vår nya simulator i rymdutställningen kan du testa din körförmåga. Slå dig ner och håll i ratten!

Skaparverkstad

För alla pysseltokiga barn och vuxna – här kan du ta det lugnt och bara klippa och klistra. Skapa din egen vindsnurra! Personalen hjälper dig att komma igång.

Kiosken

och utomhusaktiviteter vid loket

Kom till grässlänten vid loket, lek med vår vattenlek eller häng bara vid kiosken och njut av en läskande slush

Innovatum Science Centers Sommarlovsutmaning med

Active Quiz

Ta på er skor och ytterkläderna, ladda ner Active Quiz-appen (gratis) och gå en Innovatum-inspirerad tipspromenad med oss. Vart du än är, när du vill. Utmana familjen eller kompisarna!

Välj INNOVATUM som Quizrums-ID, delta som gäst eller använd ditt eget deltagar-ID om du redan har ett. Välj Innovatums sommarlovsutmaning och sedan är det bara att köra! Dina poäng räknas ut genom dina svar och din svarstid. Du kan delta så många gånger du vill.

I det vackra slussområdet i Trollhättan ligger Gården Åker. Där erbjuder Innovatum Science Center tillsammans med Trollhättans stad sommarlovsaktiviteter för barn, unga och familjer. Ta med hela familjen till sommarparadiset vid Gamle Dal och upplev våra roliga aktiviteter som är gratis för ALLA!

NOHAB:S SMEDJA

NOHAB:s smedja ingår i Innovatum Science Centers sommarutbud och öppnas upp dagligen för guidningar och barnaktiviteter mellan 18 juni-14 augusti, kl 12:15, 14:15 och 16:15.  Gå på upptäcktsfärd med Museiresan!

Vid övriga tider kontakta receptionen på Innovatum Science Center…

...men om dörren är öppen - välkommen in!

Boka ditt fritids på sommarlovet!

Vill du komma och besöka oss med din fritidsgrupp på sommarlovet? Nu är bokningen i vårt skolbokningssystem öppen (begränsat antal platser). Under mån-fre veckorna 25-27 kan ni utforska utställningen, testa våra simulatorer eller går vår tipspromenad mellan kl. 10.00-12.00. I besöket ingår även vår sommarshow för din grupp!

Besöket är gratis för dig som tillhör en kommun som har avtal med oss.

Har du inget avtal? Kontakta vår reception på tel. 0520-28 94 00 eller mejla till sciencecenter@innovatum.se för priser och bokningsmöjligheter.

På Saab Car Museum får du uppleva hela historien om den lilla biltillverkaren från Trollhättan som gjorde ett namn för sig runt om i världen. Här finns allt från den första Saab-bilen till moderna konceptbilar.

20 juni-14 augusti kl 10:00-17:00 kan du själv bli Saab-förare på vår bilbana, upptäcka utställningen i vår poängpromenad eller höra berättelser från förr med en Saab-veteran. 

Sidan uppdateras kontinuerligt

Du förbokar dina biljetter enklast via vårt bokningssystem på Tickster och därmed säkrar ditt besök hos oss. Håll dig uppdaterad här och i våra sociala medier för eventuella ändringar.

Kom ihåg att vi är kontantfria.