Öppet alla dagar

29 oktober-6 november

kl. 10.00-13.00 och kl. 14.00-17.00

Säkra din plats på

Nu tar superhjältarna över på Innovatum Science Center med aktiviteter för alla åldrar!

Vem säger att mor- och farföräldrarna inte får ha cape och mask på sig? Eller att mamma inte kan klättra uppför väggen? Kom och testa dina superhjälte-skills i vår VR-utmaning, kolla in vad vår galna professor har hittat på i labbet eller var med och programmera våra superrobotarna inför sina farliga uppdrag – och mycket mer!

Vi fortsätter upplägget med att ha besökspass och öppnar upp mellan kl. 10-13 samt 14-17. Det är samma program som körs under båda passen, så du missar inte något oavsett vilket pass du väljer att besöka oss på.

Din biljett köper du som vanligt på Tickster och den gäller endast för bokad tid.
Samma gäller för Spökvandringen i Smedjan.

i NOHAB:s smedja

För den modige, för den orädde, för dig som gillar när det pirrar i magen och hjärtat slår ändå upp i halsgropen. I år blir spökvandringen i Smedjan ännu läskigare – vi skojar inte!

Lilla Spökvandringen

En mindre läskig spökpromenad för de lite yngre barnen. Den lilla spökvandringen är en snällare variant av den otäcka ute i smedjan.

VR-utmaningen:

PLANKAN

Vågar du?

Superhjältar springer snabbt, klättrar på väggar eller flyger mellan husen. Har du det som krävs för att vara en superhjälte? Testa det i vår VR-utmaning. Gå på plankan på hundratals meters höjd. Vågar du?

L.A.B.B.

med galna professor Q

Kika in i vårt labb och se vad Professor Q har för sig. Har han blivit galen? Det är så mycket slime överallt och det kryllar av spindlar! Vad har han gjort?

Superhjältestudion

Ge din egen superhjälte liv! Du ritar din favorithjälte eller varför inte dig själv. Vi visar dig hur du gör för att få den att flyga, springa eller dansa. Superhjältestudion är en del av Skaparverkstan.

SHOWTIME!

Alla har någon superkraft – visst är det så?! Professor Q och assistenten X visar upp sina superkrafter. En show där saker börjar lysa, personer svävar och andra krafter som får dig att häpna. Eller är de kanske superhjältar på riktigt?

LEGO Mindstorms

RESCUE MISSION

Här krävs det superhjältar – programmera våra LEGO Mindstorms EV3:or för att utföra det farliga uppdraget. Kan du rädda personerna i fara?

Skaparverkstad

En riktigt superhjälte måste ha en mask. Kom och gör din egen superhjältemask i vår skaparverkstad eller färglägg superhjältarna i dina egna färger. Vad sägs om en prickig Spiderman?

Tipspromenad

Spindelmannen, Batman och Co. – Vad kan du om superhjältarna? Gå vår spännande tipspromenad där du får testa dina kunskaper – och förhoppningsvis lära dig något nytt.

Boka ditt fritids på

höstlovet!

Vill du komma och besöka oss med din fritidsgrupp på höstlovet? Nu är bokningen i vårt skolbokningssystem öppen (begränsat antal platser).

Utforska utställningen mellan kl. 9.00-11.00. I besöket ingår även en show för din grupp! Årets tema för höstlovet är ”superhjältar”. Program med lovaktiviteter dyker upp här snart.

Besöket är gratis för dig som tillhör en kommun som har avtal med oss.
Har du inget avtal? Kontakta vår reception på tel. 0520-28 94 00 eller mejla till sciencecenter@innovatum.se för priser och bokningsmöjligheter.

På Saab Car Museum får du uppleva hela historien om den lilla biltillverkaren från Trollhättan som gjorde ett namn för sig runt om i världen. Här finns allt från den första Saab-bilen till moderna konceptbilar.