kampanj.innovatumsciencecenter.se

VÅRVIKS GÅRD

Pyssel, utomhuslek, höhoppning, djurmatning och tipspromenad är några av aktiviteterna på Vårviks Gård. Våra besöksvärdar finns på plats för att ta hand om dig och servera dig i gårdens kiosk.

Välkommen till Vårviks Gård i sommar!

Får får mat

Varje vardag kl. 10.30 kan du följa med till fårhagen för att se på när fåren blir matade. Samlingsplats vid kiosken.

Hoppa höskulle

För modiga barn som vågar kasta sig ut men vill landa mjukt – i ett hav av hö. Välkommen till höskullen, som du hittar bredvid ankdammen. Hoppa lugnt och var rädda om varandra!

Trädgårdsspel

Varje dag kan du välja mellan flera olika trädgårdsspel och utomhuslekar. Vad är du sugen på idag? Rocka rockring, tre i rad eller plockepin? Här finns något för de flesta.

Skaparverkstad på logen

Välkommen till Vårvik Gårds skaparverkstad på logen. Här pysslar och skapar vi tillsammans. Vindsnurror, plantering, djurmasker. Varje vecka är det ett nytt tema i skaparverkstaden.

Läs i gräs

Låna en bok och slå dig ned på någon av filtarna på gräsmatten bland träd och grönska för en mysig sagostund tillsammans. Kan det bli mer idylliskt?

Äta på gården

Ta en paus och något att äta. Välj om du köper något enkelt från gårdens kiosk, tar med egen picknick eller kanske grillar på grillplatsen.

Kiosken på Vårviks gård

Välkommen till kiosken på Vårviks Gård. Här finns dricka, glass, kakor och lättare mat. Kiosken är öppen under sommarsäsongen, varje dag kl. 10.00-16.00. Vi hanterar inga kontanter i kiosken.

Utbud och priser

 • Toast 25 SEK
 • Levaintoast 55 SEK
 • Fikabröd 20 SEK
 • Kondisbit 15 SEK
 • Kaka 10 SEK
 • Festis 15 SEK
 • Dryck 20 SEK
 • Kaffe 20 SEK
 • Nötter 20 SEK

Grilla på Vårviks Gård

Grillplatsen på Vårviks Gård hittar du intill parkeringen längst upp på gården.

Tänk på det här när du ska grilla:

 • Du ansvarar för att tända och släcka grillen och behöver själv ta med t.ex. kol och något att tända grillen med, samt vatten för att släcka
 • Du tar också med det du ska grilla sjäv – det finns inte att köpa på gården
 • Vid eldningsförbud är grillplatsen stängd

Välkommen till Vårviks Gård året om

Vårviks Gård är en öppen gård och besökare är välkomna varje dag. På gården kan du promenera runt, titta på djuren, planteringar och odlingar, njuta av naturen och de gamla kulturminnesbevarade byggnaderna. På sommaren är det ett särskilt program på gården med fler aktiviteter.

Vårviks Gård pysselbok

Vårviks Gård har en alldeles egen pysselbok för barn. Med hjälp av den blir upptäckandet av gården en lek året runt – leta efter djur, svara på kluriga frågor i djurtipsrundan, lös korsord med mera. Pysselbok och pennor hittar du i brevlådorna vid orienteringstavlorna på gården.

Så sköts gården

Gården drivs och sköts idag av arbetsmarknads- och socialförvaltningen genom arbetsmarknadsenheten. Här arbetstränar människor som står utanför ordinarie arbetsmarknad i en form av grön rehab. Arbetsledare, djuskötare och deltagare i den gröna rehaben bemannar gården på vardagar kl. 08.00-16.00 året om. Visa hänsyn till arbetsledare och de som arbetstränar här på gården – de är först och främst här för att sköta om djuren, odlingarna och gården om dagarna.

Läs mer om arbetsträningen på gården.

Gruppbesök med utomhuspedagogik tillsammans med Science Center

I augusti startar ett samarbete med Innovatum Science Center kring utomhusprogram på Vårviks gård! Då erbjuds program till skolor kring biologisk mångfald, naturvetenskapligt arbetssätt och artkunskap. Buss till Vårviks Gård ingår för skolor inom Trollhättans kommun.