kampanj.innovatumsciencecenter.se

Online med Innovatum Science Center

Vi har ett brett utbud av distansaktiviteter som vi hoppas att många klasser kan ha glädje och nytta av. Till några av aktiviteterna behövs material som tillhandahålls av oss i form av lånelådor.

I samband med lektionen kopplar vi upp oss digitalt via Teams. En pedagog på Innovatum Science Center håller i lektionen men du som lärare behöver i de flesta fall hjälpa till med det praktiska i klassrummet.

Aktiviteterna tar runt 60 min men kan variera i längd. Mer praktisk information får du vid bokning.

Skapa snöflingor med 4D-frame

Hur ser en snöflinga egentligen ut om man förstorar upp den? Vad är gemensamt för alla snöflingor? Eleverna bygger egna symmetriska snöflingor i materialet 4D-frame.
Lånelåda för förskoleklass-årskurs 3.

För bokning kontakta: kajsa.berg@innovatum.se

Mekanisk ritmaskin i LEGO

Eleverna bygger med LEGO efter ritning, testar och ser hur många olika mönster de kan skapa med hjälp av en systematisk undersökning.
Lånelåda för årskurs 4-9.

För bokning kontakta: kajsa.berg@innovatum.se

Bomben: en VR-utmaning

En samarbetsövning där det gäller att hitta vägar att kommunicera med varandra för att hinna desarmera bomben innan den exploderar. Allt upplevs via VR-glasögon.
Lånelåda för årskurs 8-9.

För bokning kontakta: liza.sahlin@innovatum.se

Skapa konst i Scratch

Vi skapar geometrisk konst med hjälp av programmeringsspråket Scratch. En kreativ nybörjarövning som tränar datalogiskt tänkande och problemlösning. Eleverna behöver tillgång till dator.
För årskurs 3-6.

För bokning kontakta: cecilia.glimstrand@innovatum.se

Programmera en Micro:bit

Eleverna får testa blockprogrammering med micro:bit. Vi går igenom grunderna och gör ett par övningar där eleverna bland annat får göra en interaktiv namnskylt. Eleverna behöver tillgång till dator.
Lånelåda för årskurs 5-9.

För bokning kontakta: jerry.alrup@innovatum.se

Utmana eleverna i ett digitalt escape room

Låt eleverna få utforska cirkusen och försöka lösa kluriga utmaningar under en timme. Samarbete, kreativitet och problemlösning tränas! Eleverna behöver tillgång till dator.
För årskurs 4-6.

För bokning kontakta: kajsa.berg@innovatum.se

Rita likt en arkitekt

Eleverna får en genomgång av grunderna i gratisprogrammet Sketchup samtidigt som de ritar ett hus. Här konstrueras huset direkt i 3D och eleverna får lära sig använda de vanligaste verktygen. Eleverna behöver tillgång till dator.
För årskurs 4-9.

För bokning kontakta: jerry.alrup@innovatum.se

Upplev kemi

Genomför ett par laborationer med hjälp av labutrustning och instruktioner i denna lånelåda. Allt är packat och klart för att eleverna ska få uppleva kemi i klassrummet.
Lånelåda för årskurs 1-3.

För bokning kontakta: hakan.malmskold@innovatum.se