Sommarlovskul på

med Innovatum Science Center

I det vackra slussområdet i Trollhättan ligger Gården Åker. Där erbjuder Innovatum Science Center sommarlovsaktiviteter för barn, unga och familjer, alla dagar

kl. 10-16 från 3 juli till den 15 augusti!

Varför inte pröva på konst med vattenfärg, bygga insektshotell eller flyga pappersfågel. När du har tröttnat på det kan du testa på att slussa en båt i vår vattenstation.

Här får du även möjlighet att pröva på lekar som varit populära för många generationer. Styltor, hopprep, hoppa säck och putta kula tillsammans med våra guider får du uppleva nutid och dåtid.

Ta en tur med käpphästen i den underbara trädgården eller ta med egen fika och njut i den underbara miljön.

Varje onsdag på Gården Åker är det temadagar mellan kl. 11-14.

7 juli

Tema Djur och Natur

Första temadagen 7 juli är inget mindre än temat Djur och Natur då vi fyller gården med olika djur. Kom och klappa hästar och får, titta på kaninhoppning eller mys med hundar.

Det går jättebra att ta med sin egen kanin om man vill testa på kaninhoppning tillsammans med volontärer från Svenska Blå Stjärnan.

Veterinärmuseet i Skara kommer och visar upp sina lite mer ”läskiga” saker, eller varför inte se hur en djurambulans ser ut inuti.

14 juli

Tema Såpbubblans dag

Onsdagen den 14 juli fyller vi Åker i bubblor!

Kom och hjälp till att göra såpbubblor med en uppsjö av olika redskap, eller varför inte göra ditt eget?

Med hjälp av piprensare och pärlor gör vi såpbubblestavar och vi blandar vår egen, prisbelönta, såplösning.

21 juli

Tema Odling

Onsdagen den 21 juli mellan kl. 11-14 är det Tema Odling. Vi kommer att odla en massa roliga växter, som barnen sedan får ta med sig hem och invänta blomning eller annat skoj! Vem vet vad som dyker upp?

Eller varför inte göra en fröbomb som du sedan kan kasta i din trädgård hemma och få massor av fina blommor som bina tycker om.

28 juli

Tema Sommarkalas

Onsdagen den 28 juli bjuder vi in till kalas! Kamma håret och ta på kalashatten för nu skall vi ha roligt! Tillsammans leker vi olika roliga kalaslekar och går på skattjakt i den stora trädgården.

Det finns många skrymslen där både en skattkista och en dunkgömmedeltagare kan gömma sig. Var med i jakten!

4 augusti

Tema Vatten och Färg

Onsdagen den 4 augusti blandar vi vatten och färg i en färgsprakande dag. Vad kan vara roligare än att kombinera dessa två i aktiviteter som gör sig bäst utomhus. Dagen kan bli både blöt och färgglad.

Var med och gör spraymålningar eller marmorera ditt eget papper. Är det en riktigt varm dag kanske våra vattenlekar är mest lockande?

11 AUGUSTI

Tema Brandbilens dag

Onsdagen den 11 augusti får vi besök av Höljebacka Brandmuseum som visar upp en äldre brandbil och en ambulans. Båda varsamt renoverade till nyskick! Pröva på att vara brandman för en dag och spruta vatten med brandslangen nere vid slussplan.