kampanj.innovatumsciencecenter.se

Sommarlovskul på

med Innovatum Science Center

I det vackra slussområdet i Trollhättan ligger Gården Åker. Där erbjuder Innovatum Science Center sommarlovsaktiviteter för barn, unga och familjer, alla dagar

kl. 10-16 från 4 juli till den 14 augusti!

Leta insekter, mata kaniner, testa papprets flygförmåga eller utmana mormor på kubb. När du har tröttnat på det kan du leka med båtar i vår vattenstation. På Gården Åker finns aktiviteter för både stora och små under hela sommaren.

Här får du möjlighet att pröva på lekar som varit populära för många generationer. Styltor, hopprep, hoppa säck och putta kula tillsammans med våra guider får du uppleva nutid och dåtid.

Ta en tur med käpphästarna i den underbara trädgården eller ta med egen fika och njut i den underbara miljön.

Varje onsdag på Gården Åker är det temadagar mellan kl. 11-14.

13 juli

Tema: Såpbubblor

Onsdagen den 13 juli fyller vi Åker med bubblor!

Kom och hjälp till att göra såpbubblor med en uppsjö av olika redskap, eller varför inte göra ditt eget redskap?

Med hjälp av piprensare och pärlor gör vi såpbubblestavar och vi blandar vår egen, prisbelönta, såplösning.

20 juli

Tema: Odling

Onsdagen den 20 juli mellan kl. 11-14 är det Tema Odling. Vi kommer att odla en massa roliga växter, som barnen sedan får ta med sig hem och invänta blomning eller annat skoj! Vem vet vad som dyker upp?

Eller varför inte göra en fröbomb som du sedan kan kasta i din trädgård hemma och få massor av fina blommor som bina tycker om.

27 juli

Tema: Boll och lek

Rulla, studsa, kasta, hoppa. Det finns mycket du kan göra med en boll! Testa ditt bollsinne vid våran bollvägg eller utmana familjen på fotboll.

3 augusti

Tema: Färg och form

Onsdagen den 3 augusti blandar vi färg och form i en färgsprakande dag. Vad kan vara roligare än att kombinera dessa två i aktiviteter som gör sig bäst utomhus. Dagen kan bli både formbar och färgglad.

Var med och gör spraymålningar eller marmorera ditt eget papper.

10 AUGUSTI

Tema Sommarkalas

Onsdagen den 10 augusti bjuder vi in till kalas! Kamma håret och ta på kalashatten för nu skall vi ha roligt! Tillsammans leker vi olika roliga kalaslekar och går på skattjakt i den stora trädgården.

Det finns många skrymslen där både en skattkista och en dunkgömmedeltagare kan gömma sig. Var med i jakten!